IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 29°
Новини Варна
15:15 | 19 юли 2024
Обновен: 02:50 | 3 септември 2024

Условна за жена, порадвала ментета на пазара във Варна

В магазина на 54-годишната варненка открили чанти и шапки, носещи знаци на общо 11 световно известни търговски марки за близо 20 бона

По материала работи: Слав Велев
Условна за жена, порадвала ментета на пазара във Варна

54-годишна жена, собственичка на търговски обект – павилион за чанти и аксесоари в района на пазара във Варна, бе призната за виновна по обвинение в престъпление против интелектуалната собственост - по чл.172б, ал.1 от НК. С присъда, на подсъдимата бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, като съдът отложи изтърпяването на наложеното наказание с изпитателен срок от три години.

На 7 юни 2022 г., при извършена проверка в обекта, се установяват изложени върху стелажи и предлагани за продажба стоки – чанти и шапки, носещи знаци на общо 11 световно известни търговски марки, без съгласието на притежателите на изключителните права. Според назначената експертиза знаците, поставени върху намерените в магазина стоки, са сходни със защитените регистрирани търговски марки, което е предпоставка за объркване на потребителите и свързване на знака с оригиналните марки. На над 19000 лева възлиза общата стойност на инкриминираните стоки, представляващи регистрирани търговски марки по международен ред съгласно Мадридската спогодба, както и по реда регламент на Европейския съюз относно марките.

54-годишната подсъдима, която е неосъждана до момента, трябва да заплати и направените по делото разноски за близо 700 лева. Веществените доказателства – стоките, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата, като след влизане на съдебния акт в законна сила следва да бъдат унищожени. Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Коментари

ИЦО ( преди 1 месец )
В големите магазини е пълно с храна менте,те се хвалят с магданоза на баба МАРА!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна