IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
10:15 | 19 юли 2024
Обновен: 21:45 | 6 септември 2024

51-годишен варненец е обвинен за пожара в Константиново, при който загинаха 500 птици

Спипаха мъж да гори кабели в близост до борова гора в с. Каменар

По материала работи: Слав Велев
51-годишен варненец е обвинен за пожара в Константиново, при който загинаха 500 птици

Мъж в Константиново е използвал оксижен, без да спази противопожарните мерки и разразилите се пламъци са изгорили около 500 броя птици

Във вчерашния ден в с. Константиново и местност „Боровец“ се разразиха два големи пожара, които бяха предизвикани от човешка небрежност, по първоначална информация. Четвърто РУ е образувало две досъдебни производства по случаите.

В 12:30 часа е получен сигнал за възникнал огън в бивша селскостопанска постройка – птицеферма. 51- годишен варненец е използвал оксижен, без да спази противопожарните мерки и разразилите се пламъци са изгорили около 500 броя птици. Два часа и половина по-късно, в местност „Боровец - Юг“ се разразила огнена стихия в стопанска постройка. Там пламъците са обхванали и лек автомобил, който е бил паркиран в близост до имота.

Криминално проявен за кражби, 27 - годишен е задържан в ареста. Около 14 часа, вчера във Второ РУ е получен сигнал, че мъж гори кабели на поляна, със суха трева, в близост до борова гора в с. Каменар, за да отдели медта, съдържаща се в тях. Само светкавичната реакция на служителите на реда е предотвратила избухването на пожар.

 

Коментари

Новини Варна