IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
20:32 | 18 юли 2024
Обновен: 03:48 | 16 септември 2024

И Боровец пламна, но бързо овладяха стихията (СНИМКИ)

Шест противопожарни автомобила и една водоноска участваха в акцията

По материала работи: Александър Дечев
И Боровец пламна, но бързо овладяха стихията (СНИМКИ)

Снимка: Фейсбук Ивайло Маринов

Кошмарът с пожарите във Варненско не спира. Огън се възпламени в местността Боровец - Юг в район "Аспарухово" в днешния следобед. Ситуацията вече е овладяна, увери районният кмет Ивайло Маринов. 

Засегнати са покривна конструкция на къща, дървена временна постройка и един автомобил, както и тревните площи на пет дворни места. Съседните къщи са спасени.

Няма пострадали хора.

"Благодаря на началника на 2-ра РДПБЗН в район "Аспарухово", гл. инспектор Валентин Николов и всички екипи от град Варна за бързата и адекватна намеса, на Жоро Георгиев, н-к отдел ДЗН (дейности по защита на населението) при Община Варна за добрата координация, както и на всички граждани, които се притекоха на помощ с подръчни средства.

Шест противопожарни автомобила и една водоноска от ВиК – Варна участваха в акцията. Четири екипа огнеборци ще останат да дежурят на мястото", допълва Маринов. 

Причина за възникване на пожара най-вероятно е човешка небрежност, предстои разследване на случая, информира районният кмет на "Аспарухово". Той призова всички да бъдат внимателни, защото температурите са много високи и всички тревни и залесени площи са леснозапалими.

Вижте публикацията на Ивайло Маринов, който е пуснал и снимки в профила си във фейсбук:

 

Коментари

Новини Варна