IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
13:40 | 18 юли 2024
Обновен: 23:40 | 6 септември 2024

Наложиха най-тежките мерки на мъж и жена заради кражба на кабели

Двамата срязали ел.инсталацията на хотел в Златни пясъци.

По материала работи: Александър Дечев
Наложиха най-тежките мерки на мъж и жена заради кражба на кабели

Мерки “задържане под стража” взе Районният съд във Варна  по отношение на 35-годишна жена и 34-годишен мъж, привлечени като обвиняеми за опит за кражба в съучастие на снопове медни проводници, след като е била срязана ел.инсталацията на хотел в Златни пясъци. 

Съдът счете, че са налице обосновано предположение за авторство на  инкриминираното деяние, както и опасност обвиняемите да извършат престъпление или да се укрият. 34-год. мъж има обременено съдебно минало, не живее на постоянния си и настоящ адрес, често сменя квартири, с цел да не бъде установено неговото местонахождение. 35-год. жена също не живее на регистрираните си адреси, привлечена е като обвиняема за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив.  Тя е осъждана, като настоящото деяние се явява осъществено шест месеца след като е изтърпяла наказание лишаване от свобода при строг режим - обстоятелство, което обуславя високата степен на обществена опасност на дееца.
            
3-дневен е срокът за обжалване на наложените мерки. В случай на жалби делата са насрочени за разглеждане пред Окръжния съд за 24 юни от 13 часа. 


 

Коментари

Новини Варна