IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
12:30 | 18 юли 2024
Обновен: 18:24 | 30 август 2024

Първи морски фестивал „Синьо лято” ще радва малки и големи във Варна

Стартът е на 27 юли в 9,30 ч. на Южния плаж пред басейн „Приморски”

По материала работи: Александър Дечев
Първи морски фестивал „Синьо лято” ще радва малки и големи във Варна

Първи морски фестивал „Синьо лято” ще внесе любопитен нюанс в тържествата на 27 юли, посветени на Освобождението на Варна от турско робство. Организатори на атрактивната проява са община Варна, Военноморските сили на Република България и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Фестивалът ще стартира на 27 юли, събота, в 9,30 ч. на Южния плаж пред басейн „Приморски”, а записването за участие започва в 7,30 ч.

В програмата на фестивала са залегнали три акцента. На плажа ще има обособен център, където всеки желаещ може да пробва връзването на морски възел под ръководството на матроси инструктори.

Който желае, може да опита уменията си и на гребния тренажор, също под ръководството на инструктори. Всички, които обичат морето и плувните спортове, ще се пуснат в преплуването на определена дистанция, като участието няма състезателен характер, не се засича време и не се излъчват победители. Вместо това всички участници в плуването се включват с поредния си номер в голямата томбола, която в края на фестивала ще раздаде много атрактивни награди. Те са осигурени от община Варна и от нейните приятели Детски кът – Варна, Сладкарско ателие Cherry By Mary, ресторанти „Стария чинар”, магазин „Веселите бонбони” и Оптика Радушеви.

За доброто настроение на участници и гости е подготвена богата музикална програма.

Коментари

Новини Варна