IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:45 | 17 юли 2024
Обновен: 02:02 | 8 септември 2024

50 варненци ще получат еднократни социални помощи от общината

Решението е на постоянната комисия "Социални дейности и жилищна политика“

По материала работи: Александър Дечев
50 варненци ще получат еднократни социални помощи от общината

Работна група към ПК „Социални дейности и жилищна политика“ ще разгледа възможностите за изменение и допълнение на Наредбата на ОбС-Варна за условията и реда за установяване на жилищни нужди на гражданите, настаняване и продажба на общински жилища. Нейното създаване беше одобрено на днешното заседание на комисията към местния парламент. Начело на групата ще бъде председателят на ПК „Социални дейности и жилищна политика“ Зорница Василева, а срокът на действие – до 30 ноември. В състава ѝ, освен членовете на комисията, ще влязат също по един представител от общинските дирекции „Социални дейности", „Правно-нормативно обслужване", „Общинска собственост, икономика и стопански дейности", представители на петте районни кметства, както и адвокат-довереник на Общинския съвет.

50 варненци да получат еднократни социални помощи, реши още ПК „Социални дейности и жилищна политика“. Съветниците дадоха съгласието си от местната хазна да бъдат отпуснати общо 26 200 лева. Помощите, вариращи между 250 и 1 000 лева, се дават за задоволяване на жизнени и комунално-битови потребности. За да могат хората да получат средствата, е необходимо и решение на местния парламент.

На двамата души беше отказано подпомагане. Единият варненец през календарната година е получил еднократна помощ от дирекция „Здравеопазване“, а според правилата няма право на второ подпомагане. Доходът на другия желаещ общинско финансиране надвишава линията на бедност.

Коментари

Новини Варна