IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
13:40 | 17 юли 2024
Обновен: 05:11 | 18 октомври 2024

Общината ще следи с дрон опасните точки, където може да се разразят пожари

В готовност е и Доброволното формирование, което участва в погасяването

По материала работи: Александър Дечев
Общината ще следи с дрон опасните точки, където може да се разразят пожари

Кадър: Фокус

Община Варна наблюдава с дрон опасните точки, където може отново да се разразят пожари. Особен фокус е старото огнище в района на блоковете 404 и 405 в район „Вл. Варненчик“. При направения оглед вчера, термалната камера на дрона е отчела стабилни температури под 40 градуса в зелените пространства.

На едно конкретно място е засечена температурна аномалия, която носи потенциален риск. Служители на Община Варна наблюдават рисковия участък и са в готовност да реагират бързо при евентуално разпалване.

В готовност е и Доброволното формирование към Община Варна, което участва в погасяването на пожара в неделя.

От отдел „Дейности по защита на населението“ предупреждават изрично гражданите, че е забранено паленето на огън в парковете на територията на община Варна, в това число и в Природен парк „Златни пясъци“, където противопожарната техника достига трудно. Забранено е още паленето на стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви в земеделски земи и защитени територии. Забранено е и изхвърлянето на фасове и стъклени бутилки, които имат ефекта на лупа в горещото време.

Коментари

Новини Варна