IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
10:18 | 16 юли 2024
Обновен: 01:57 | 8 септември 2024

Овладяно е положението с пожарите във и около Варна

Все още има тлеещи огнища, но не и активни пожари

По материала работи: Слав Велев
Овладяно е положението с пожарите във и около Варна

Снимка: Черно море

Засега положението с пожарите е овладяно във и около Варна. Това съобщи кметът на морската столица Благомир Коцев "Все още има тлеещи огнища, но не и активни пожари. Снощи късно пожарникарите са се справили и с разпространението към Повеляново", уточни още той.

Когато огънят се концентрира на едно място, ефективността на огнеборците се повишава значително. Магистралата вече е отворена. Днес продължава работата и обработката на тлеещите терени. "Да се надяваме времето и вятъра да са на наша страна, за да няма разгаряне или образуване на нови огнища. Все пак горещото и сухо време продължава", коментира Коцев.

След като община Варна вече не е в непосредствена опасност, сега целият ресурс е концентриран в областта. Местните кметове и държавата, в лицето на Областния управител, ГД Пожарна безопасност и защита на населението и военните, са в постоянна координация и всичко е в техните ръце. "Ако Община Варна може да помогне с нещо, нашите ресурси и доброволци остават на разположение", уверява кметът.

Той благодари на всички, които взеха участие в потушаването на тези невиждани за града и околностите пожари - на пожарникарите, на доброволците, на фирмите, които предоставиха важна техника и хора, на всички граждани, които се включиха, носеха вода и бяха готови да рискуват.

Коментари

Новини Варна