IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
14:20 | 15 юли 2024
Обновен: 03:43 | 19 август 2024

Варна е домакин на петдневен еко-фестивал

Събитията са подходящи за малки и големи и са с вход свободен

По материала работи: Слав Велев
Варна е домакин на петдневен еко-фестивал

Варна е домакин на петдневен еко-фестивал „КлимаФест“. Пригответе се за 5 дни, изпълнени с игри, забавления и работилници, посветени на природосъобразния и етичен начин на живот и приспособяване към климатичните промени. Събитията са подходящи за малки и големи и са с вход свободен.

Подробности за програмата:

17 юли | Социалната Чайна
17:00 - 18:00 |  Истории от дрешника 

Можем ли да изразим себе си чрез етично произведени дрехи, с отговорно отношение към природата? Разбира се, че да. Облечете най-любимата си дреха и елате да си разкажем вдъхновяващи истории.

…А после да се запитаме какво стои зад етикета на дрехите, какво се случва с тях, след като решим, че вече няма да ги носим? Каква е истинската им цена?
Към нас ще се присъединят и BohoSi, за които устойчивата мода е лична кауза.

18:00 - 21:00 | На по чай с планетата Земя 

С еко експертите от „За Земята" и климатичният посланик Апостол Пенков ще дискутираме как се става климатичен супергерой! Ще видим на живо как всяко наше действие влияе на климата чрез уникална климатична симулация.

На финала ще бъде прожектиран вдъхновяващия филм „ИзЧисти Планини", който за първи път гостува във Варна.

 18 - 19 юли | Играта ЕНЕРГИЗИРАЙ ТОВА в Морската градина

"Елате да играем заедно ЕНЕРГИЗИРАЙ ТОВА и влезте в роля, която никога не сте очаквали! Ще се изправим пред въпросите, които климатичните промени поставят и ще се предизвикаме с едно хвърляне на заровете На 18.07 от 16:30 до 19:00 и на 19.07 от 10:00 до 12:00 в Морската градина във Варна", зоват организаторите. 

"КлимаФест Варна 2024 - Мисли зелено, действай смело!" е мотото на инициативата.

Коментари

Новини Варна