IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
10:15 | 15 юли 2024
Обновен: 15:43 | 7 септември 2024

Обхождат района на пожара около "Владиславово" заради опасност от ново запалване

Доброволното формирование към Община Варна участва в гасенето

По материала работи: Слав Велев
Обхождат района на пожара около "Владиславово" заради опасност от ново запалване

Снимка: Фейсбук/Светослав Йорданов

Обхождат района на пожара около "Владиславово" заради опасност от ново запалване. Късно вечерта положението бе овладяно. Има единични пушещи дънери, а ситуацията се проследява от екипи на Противопожарната служба и Държавно горско стопанство, които обхождат територията, докато има потенциална опасност.

12 души от Доброволното формирование към Община Варна са участвали в погасяването на пожара вчера до бл. 404 и бл. 405 в район „Вл. Варненчик“ в помощ на Регионалната служба по пожарна и аварийна безопасност. В акцията се включиха и представители на Държавно горско стопанство, както и много доброволци. На терен беше и заместник-кметът по сигурността Илия Коев.

Сигналът за пожара е подаден вчера следобед в 15:10 часа, впоследствие е поискана помощ от Община Варна в осигуряването на водоноски и хора.

Дейността на противопожарната служба е подпомогната и от две фирми – НИКМАН и ЗМБГ, които са осигурили цистерни с вода, а от „Хидрострой“ е осигурен булдозер.

Коментари

Новини Варна