IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
23:18 | 14 юли 2024
Обновен: 12:05 | 11 септември 2024

Кметът на Варна: Пожарът във "Владиславово" е овладян

Продължава да е сериозна ситуацията по магистрала „Хемус“ в района на село Слънчево, твърди той

По материала работи: Александър Дечев
Кметът на Варна: Пожарът във "Владиславово" е овладян

Снимка: Фейсбук, Благомир Коцев

Кметът на Варна Благомир Коцев публикува актуална информация за пожарите в града.

"Ето какво написа той във фейксбук:

 

"Големият пожар в близост до Владиславово е овладян. В момента в гората над района горят единични дънери, но заплахата е елиминирана. 
Продължава да е сериозна ситуацията по магистрала „Хемус“ в района на село Слънчево. Сега повечето екипи на Пожарната служба са там. Огнеборците се опитват да овладеят пожара заедно с военни и представители на ДГС „Варна“. Огнището, което застрашаваше къщи в село Припек, е овладяно. 
Активните противопожарни дейности по протежението на „Хемус“ ще продължат до 22 часа. След това по периметъра на пожара ще бъдат поставени дежурни, които ще следят за огъня през цялата нощ. Утре сутрин работата ще продължи. 
АМ „Хемус“ остава затворена в посока Шумен заради силното задимяване и ниска видимост. Моля варненци да не предприемат пътувания, освен ако не е наложително!
Междувременно в района на ЖП гара избухна ново огнище, което вече е овладяно от екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“. Там за кратко е горяла суха трева между релсите. 
Отново призовавам варненци да са изключително внимателни, особено през нощта, когато е по-трудно да се организират противопожарни екипи. Времето е опасно, пожари избухват за броени минути".

Коментари

Новини Варна