IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
20:23 | 14 юли 2024
Обновен: 08:43 | 16 септември 2024

И военни се включиха в гасенето на пожарите във Варна

Пожарът във "Владиславово" е локализиран, но в северната част огънят продължава все още да гори

По материала работи: Александър Дечев
И военни се включиха в гасенето на пожарите във Варна

Кадър: Фейсбук група Владиславово

Старши комисар Тихомир Тотев - директор на варненската пожарна служба, разкри, че огнеборците продължават да гасят два големи пожара във варненско. Останалите по-рано възникнали огнища на огнената стихия са овладени. 

Тотев съобщи пред Радио "Варна", че екипи от военноморските сили са пристигнали на мястото на пожара край село Слънчево и помагат за потушаването му. 

Няма опасност този пожар да застигне населените места. 

Във Варна продължава овладяването на пожара в район "Владислав Варненчик", той е локализиран, но в северната част огънят продължава все още да гори. 

Останалите огнища са овладени, включително и в селата Каменар, Царевци, Неофит Рилски и Елешница.

Около 18,30 ч. кметът на Варна пусна следния пост във фейсбук:

"Ситуацията около блокове 404 и 405 във „Владислав Варненчик“ е много сериозна. Екипи на Пожарната служба са на място, но заради пожара на магистрала „Хемус“, техниката и хората не достигат. В момента във Владиславово има две единици специализирана противопожарна техника и един по-лек противопожарен автомобил. След малко ще дойде още една голяма противопожарна кола.

Военните са известени. Тече мобилизация, но ще им трябва час да достигнат организирано до огнището. Проверихме и за противопожарни хеликоптери – такива за съжаление няма на разположение в близост до Варна.

За доброволците пред блок 405: В никакъв случай не предприемайте самоволни действия! Пред блока има сборен пункт, който се координира от професионалисти на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Доброволците следва да действат само като част от специализирани противопожарни екипи, ръководени от Пожарната служба. На място са също доброволци от Община Варна и Североизточно държавно предприятие (ДГС „Варна“).

Екипи на пътните фирми пътуват, за да окажат помощ с тежка техника, а служители на ЗМБГ и Никман осигуряват вода с водоноски.

Засега няма опасност огънят да достигне жилищните кооперации, но препоръчваме на хората в най-близките до огнището сгради да се отдалечат на безопасно разстояние."

Коментари

Новини Варна