IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
17:00 | 13 юли 2024
Обновен: 04:55 | 16 септември 2024

Главният архитект на Грьонинген: Паркът и плажната ивица на Варна са уникални

Крайбрежната алея трябва да бъде по-удобна за пешеходци и велосипедисти, смята той

По материала работи: Александър Дечев
Главният архитект на Грьонинген: Паркът и плажната ивица на Варна са уникални

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Главният архитект на Грьонинген в Кралство Нидерландия Михий ван Дрийш е във Варна. Той разкри, че решенията за оползотворяване на морския бряг в градовете трябва да се основават на природата.

"Паркът и плажната ивица във Варна са уникални. Крайбрежната алея не трябва да изглежда като автомобилна улица, а да бъде по-удобна за пешеходци и велосипедисти, както и да стане по-сенчеста", смята арх. Михий ван Дрийш, цитиран от "Радио Варна". Ландшафтният архитект и професионален активист в прилагането на научни проучвания в планирането и дизайна бе на посещение във Варна по покана на СНЦ „Пространствата на Варна“ по проект „Форум за Варна 2024 – добри примери“.

Системните решения и пространственото планиране за град като Варна според арх. Михий ван Дрийш трябва да бъдат в полза на хората, а не на автомобилите. Паркът, с който Варна може само да се гордее, трябва да остане съхранен, смята още нидерландският архитект.

Коментари

Новини Варна