IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
12:45 | 12 юли 2024
Обновен: 23:33 | 3 август 2024

Браво! 10-годишна варненка стана супершампион по ментална аритметика

Белатрикс Ноа Златева е победител и в конкурсите за красота "Малка Мис България - Варна“, „Малка Мис България“ и „ ЛИТЪЛ МИС ГАЛАКСИ“

По материала работи: Слав Велев
Браво! 10-годишна варненка стана супершампион по ментална аритметика

10-годишната варненка Белатрикс Ноа Златева стана супершампион по ментална аритметика. Тя завоюва титлата преди няколко дни – на 7.7.2024 г в Истанбул, където се наложи на повече от 150 свои връстници от 15 държави в международната олимпиада по ментална аритметика на IQ Academy 2024. Супершампионската титла не е първата във витрината на Белатрикс.

10-годишното момиче, което е част от „SmartyKids Варна Цветен Квартал“ с преподавател Зорница Тодорова, е шампион в една от най-високата категория по ментална аритметика и в миналогодишната надпревара по бързо смятане в Анталия. Завоювала е първо място по ментална аритметика в Барцселона , тази година.

Традиционно името и присъства в топ 3 на състезанията по логическа математика, в чиито тайни навлиза с помощта на специалиста Маргарита Станева.

Голямата страст на Белатрикс към математиката/менталната аритметика е от 5-годишанта и възраст. Тя обаче не е единствената и сцена, на която жъне победи.

Освен в бързото смятане и логичната математика , Белатрикс Ноа е победител в конкурсите "Малка Мис България - Варна“, „Малка Мис България“ и „ ЛИТЪЛ МИС ГАЛАКСИ“. Миналата година тя печели и титлата „Малка мис Банско 2023“, удостоена лично от кмета на родния ски курорт.

Паралелно, под вещото ръководство на вокалния педагог Мила Маврова, бъдещата четвъртокласничка в СУ „Свети Климент Охридски“ с класен ръководител Георги Георгиев се изявява успешно и на музикалната сцена.

Коментари

Новини Варна