IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Новини Варна
16:50 | 11 юли 2024
Обновен: 13:32 | 31 юли 2024

"Позакърпиха" около 100 детски площадки във Варна (СНИМКИ)

Взети са мерки и за незабавно обезопасяване на мястото където пострадаха три деца

По материала работи: Слав Велев
"Позакърпиха" около 100 детски площадки във Варна (СНИМКИ)

Снимки: Община Варна

Служители на общинското предприятие „Общински проекти и озеленяване“ са ремонтирали частично около 100 детски площадки за три месеца. Повече от тях са в недобро състояние в резултат на вандалски прояви. Частичните ремонтни дейности включват подмяна на счупени пейки, поставяне на нови оградни пана и вратички. Ремонт е направен още на съоръженията за игра на децата, сменени са удароустойчиви настилки, извършено е пребоядисване.

Взети са мерки и незабавно е ремонтирана и детската площадка в района на ул. „Патриарх Евтимий“ 25. Поставена е нова платформа на пързалката. Мярката е временна, докато се достави дървен материал, с който съоръжението ще бъде направено така, че да е по-устойчиво, посочват от общинското предприятие. 

Община Варна призовава гражданите да ползват детските площадки и съоръженията в тях само по предназначение, указано в информационните табели. За сигнали във връзка с нарушения и вандалски посегателства варненци могат да сигнализират на телефон 052 820 112 при дежурния служител на Община Варна. 

Коментари

Новини Варна