IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
14:24 | 10 юли 2024
Обновен: 02:06 | 8 септември 2024

Оставиха за 72 часа в ареста кмета на Старо Оряхово

Разследват го за престъпления от 2019 до 2023 г.

По материала работи: Александър Дечев
Оставиха за 72 часа в ареста кмета на Старо Оряхово

Окръжна прокуратура – Варна осъществява ръководството и надзора на досъдебно производство с предмет престъпление по чл. 321, ал. 6 от НК – участие в сговор за извършване на престъпления с цел набавяне на имотна облага, и по чл. 211, във връзка с чл. 210, ал. 1, т. 2, във връзка с чл. 209 от НК – измами, свързани с кандидатстване и получаване на кредити чрез малоимотни лица, съобщават от пресслужбата на окръжна прокуратура.

Кадър: БТВ

С оглед на събраните до момента доказателства в качеството на обвиняеми за участие в организирана престъпна група за измами са привлечени трима мъже – П.Т. на 34 години, Д.Т. на 59 години и М.Р. на 67 години. По отношение на най-младия, който заема отговорна длъжност в Община Старо Оряхово, е предявено и обвинение за осъществена принуда.

Престъпните деяния са извършвани в периода от началото на 2019 година до края на 2023 година в село Старо Оряхово. Действията по събиране на доказателствата за дейността на престъпната група са извършени от служители на местната структура на ГДБОП във Варна. 
Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед преценка и внасяне в съда за искания за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Работата по доказване и документиране на престъпленията продължава и към момента под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.
 

Коментари

Новини Варна