IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
12:15 | 10 юли 2024
Обновен: 01:50 | 20 септември 2024

Супер атракция на варненския плаж през уикенда

Над 30 участника се пускат в Балканската джет ски купа

По материала работи: Александър Дечев
Супер атракция на варненския плаж през уикенда

Втори кръг от Националните шампионати и "Балканска Джет Ски Купа" стартират във Варна. След успешните издания в морската ни столица през изминалите години, амбициите сега са да се надгради такова голямо събитие от международен мащаб, съобщават от пресцентъра на Дирекция "Спорт" към община Варна.

От 13 до 14 юли на офицерския плаж ще стартират над 30 участника от България, Румъния и Гърция в спор за Балканската титла. Инициативата и организацията е на водомотната ни федерация и Дирекция Спорт на Община Варна.

 

Звездата в атрактивната Free Style категория отново е Европейския шампион Дени Делиман от Румъния, а при децата отново ще ни радват няколко участника между 8 и 10 години. Тя ще мери сили с  румънския състезател Себастиан Давидеску, който е само с една ръка и силна воля за победа.  При дамите също ще бъде интересно и красиво. При най-мощните джетове над 500 к.с. водата ще „ври и кипи“ при стартовете на Алексис Михалчеа от Румъния и Йордан Иванов от Лом. В категорията на серийните машини титлите си ще защитават Огнян Георгиев и варненския пилот Ангел Ангелов, а в най-тежката категория GP1 Николай Димитров от София и Валентин Захариев ще направят атрактивна битка.     

Стартовете започват от 10 часа в събота, а финалните гонки са в неделя от 10 часа. Повече информация можете да намерите във Фейсбук страницата ни  JET SKI Bulgaria.

Коментари

Новини Варна