Варна 17°
fallback
Новини Варна
12:00 | 10 юли 2024
Обновен: 00:36 | 20 септември 2024

Община Варна обяви три конкурса за предоставяне на социални услуги

Те са предназначени за различни групи лица

По материала работи: Александър Дечев

Община Варна обяви три конкурса за организации, които да предоставят  специализирани социални услуги. Те са предназначени за различни групи лица - възрастни хора, пълнолетни лица с увреждания, както и деца с увреждания и техните семейства. Кандидатите трябва да предоставят дейностите си на територията на община Варна. Документи за участие се приемат до 05.09.2024 г.

Първата услуга - Център „Домашни грижи“, е насочена към възрастни хора в нетрудоспособна възраст и пълнолетни лица с увреждания. Капацитетът е 80 места. В Центъра трябва да са осигурени различни социални услуги, сред които „Информиране и консултиране“, „Застъпничество и посредничество“, „Терапия и рехабилитация“, „Асистентска подкрепа“.

Втората услуга - „Център за социална рехабилитация и интеграция“ (капацитет 30 места), е предназначена само за пълнолетни лица с увреждания. И в този център е необходимо да се предоставят следните услуги: „Информиране и консултиране“, „Застъпничество и посредничество“, „Общностна работа“, „Терапия и рехабилитация“, „Обучение за придобиване на умения“, „Подкрепа за придобиване на трудови умения“.

Услугата „Център за социална рехабилитация и интеграция“ е насочена към деца с увреждания, техните семейства и близки. Тя е с капацитет 30 места и в нея се предоставят дейностите „Информиране и консултиране“, „Застъпничество и посредничество“, “Общностна работа“, „Терапия и рехабилитация“, „Обучение за придобиване на умения“, „Подкрепа за придобиване на трудови умения“.

Автор на статията:
Александър Дечев
Община Варна Варна община конкурси община варна деца с увреждания хора с увреждания възрастни хора
0 коментара
fallback
fallback