Варна 22°
fallback
Новини Варна
15:00 | 8 юли 2024
Обновен: 13:41 | 6 октомври 2024

Във Варна: Нидерландски архитект ни учи как да оползотворим качествено морския си бряг

Решенията трябва да се основават на природата, категоричен е ланд. арх. Михийл ван Дрийш

По материала работи: Слав Велев

ланд. арх. Михийл ван Дрийш

Публична презентация на тема “Качествено оползотворяване на морския бряг” с ланд. арх. Михийл ван Дрийш от Нидерландия ще се проведе във Варна. Той ще разкаже за своя опит по примера на няколко морски града по света. Събитието ще се проведе на 12.07.24 от 19 ч. в Кампус 90, бул. “Цар Освободител” 90 и ще бъде открито от представители на Посолството на Кралство Нидерландия в България и на Община Варна. Публичната презентация, както и въпросите и отговорите към нея ще бъдат на английски език.

Михийл ван Дрийш, роден през 1986 г., е ландшафтен архитект и съосновател на Felixx Landscape Architects & Planners. Като опитен мениджър на изследователския екип на Felixx, ланд. арх. ван Дрийш отговаря за съблюдаването на цялостния подход при създаването на пространствен дизайн. Той е свързващото звено между проектанти и клиенти, като ръководи работните срещи с различни заинтересовани страни. Освен неговата работа във Felixx, ланд. арх. ван Дрийш също така е и главен архитект на Грьонинген от началото на 2024.

"Решенията трябва да се основават на природата! Като професионален активист, използвам ландшафтната архитектура, за да се боря с климатичните промени. Като партньор във Felixx, съм посветен на прилагането на научните проучвания в планирането и дизайна. Участвайки в разнообразни проекти по света, изследвам различните проблеми, които климатичните промени предизвикват. Като главен архитект на Грьонинген, търся синхрон между създаването на политики и планирането на едно устойчиво бъдеще. Чрез свързването на местните и европейските политики с планирането и дизайна целя да постигна ефективни действия. Твърдо вярвам, че чрез доближаване на науката до обществените политики можем да създадем по-надеждни инструменти за планиране на нашата среда и да предизвикаме значителни промени за едно устойчиво бъдеще за нашата планета.", коментира Михийл ван Дрийш.

Проект “Форум за Варна 2024 - добрите примери” се осъществява от сдружение “Пространствата на Варна” в партньорство със Съюз на урбанистите в България и с подкрепата на фонд “Култура” към Община Варна, Полски институт в София, Посолството на Кралство Дания в България, Кампус 90, Elysium Beauty Studio и Top Mobility. Проект “Системни решения, новаторски подходи и добри практики в градското развитие и пространственото планиране: Водата и градът” се осъществява от Съюз на урбанистите в България в партньорство със сдружение “Пространствата на Варна” и с подкрепата на Посолството на Кралство Нидерландия в България.

Всички, които обичат морето са добре дошли!

Автор на статията:
Слав Велев
арх. Михийл ван Дрийш Нидерландия Форум за Варна 2024 - добрите примери Качествено оползотворяване на морския бряг морски бряг ландшафтен архитект Варна новини новини варна форум варна
0 коментара
fallback
fallback