IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
17:00 | 3 юли 2024
Обновен: 03:48 | 6 юли 2024

Върховният касационен съд потвърди присъдите за убийството на DJ Teddy

В Окръжна прокуратура са получени за изпълнение две присъди за поръчковото убийство – доживотен затвор за фактическия извършител и 20 години „лишаване от свобода“ за поръчителя

По материала работи: Слав Велев
Върховният касационен съд потвърди присъдите за убийството на DJ Teddy

В Окръжна прокуратура – Варна са получени за изпълнение две присъди за поръчково убийство на известния варненски диджей Тодор Тодоров, известен като DJ Теди. Престъплението бе извършено през 2015 година. Физическият извършител на убийството получи доживотен затвор, а поръчителят „лишаване от свобода“ за срок от 20 години.

Върховният касационен съд потвърди присъдите на Варненския апелативен съд, произнесени след протест на Окръжната прокуратура с искане да бъде признат за виновен мъж, привлечен към наказателна отговорност и предаден на съд като съучастник и подбудител на убийство. Наблюдаващият случая прокурор поиска от Апелативен съд – Варна да отмени оправдателната присъда на първоинстанционния съд и да определи справедливо наказание за втория обвиняем по делото за убийството на варненски диджей. Въззивната инстанция уважи протеста и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 20 години при първоначален строг режим на изтърпяване за съучастник и подбудител на престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 и т. 9, във връзка с чл. 115, във връзка с чл. 20, ал. 3 от НК, извършено през 2015 година.

В останалата част присъдата остана неизменена. 54-годишният Константин Бухлев, който беше осъден за това, че умишлено е умъртвил известен варненски диджей, като деянието било извършено предумишлено и с особена жестокост, получи доживотен затвор и от първата и от втората инстанция. ВКС потвърди наказанието и мъжът ще търпи присъдата си при специален режим.

Разследването на убийството на варненския диджей започна на 26 февруари 2015 година. В този ден пострадалият се прибрал към дома си около 22:00 часа. Според обвинителната теза, подсъдимият Константин Бухлев. го причакал близо до дома му на бул. „Осми Приморски полк” и го атакувал с нож, като бързо го пронизал нееднократно в областта на гърдите и корема. Нанесъл изключително силни и точни удари с ножа, като част от тях проникнали в гърдите на жертвата. Мъжът бил изненадан от нападението и не могъл да окаже съпротива. След като успял да избяга от местопрестъплението, 46-годишният тогава извършител се отправил към Автогара - Варна, откъдето с автобус заминал за София – там живеел и работел.

Прокуратурата повдигна обвинение първо на физическия извършител, след като ключови се оказаха резултатите от направената ДНК експертиза, изготвена от Института по криминална техника при Федералната криминална служба на Германия. Малко по-късно обвинение беше повдигнато и на подбудителя Григор Колев за това, че умишлено склонил Константин Бухлев. да извърши убийството чрез обещание и даване на сумата от 20 000 евро. Според обвинителната теза мотивът на Григор Колев е личната му неприязън към връзката на жената, от която имал дете и с която периодично съжителствал до януари 2015 година, с жертвата на престъплението.

Присъдата на Върховния касационен съд е окончателна.

Коментари

Новини Варна