IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Новини Варна
16:15 | 1 юли 2024
Обновен: 15:28 | 3 юли 2024

Оставиха за постоянно в ареста мъж, държал в плен непълнолетно момиче

Двамата са имали връзка

По материала работи: Александър Дечев
Оставиха за постоянно в ареста мъж, държал в плен непълнолетно момиче

Съдът уважи искането на прокуратурата и взе най-тежката мярка за процесуална принуда по отношение на 34-годишен мъж, спрямо когото на 28 юни т.год. е предявено обвинение за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно лице (престъпление по чл. 142а, ал. 3, т.1 от Наказателния кодекс). Деянието е  осъществено спрямо младо момиче, с което той имал връзка. Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Анализът на събраните материали и данни по делото водят съда до обосновано предположение за авторство на деянието, като сочат за прояви на упражнявана физическа и вербална агресия от страна на обвиняемия към пострадалата. Спрямо 34-год. мъж се води и друго досъдебно производство по обвинение за държане на наркотични вещества с цел разпространение. Обвиняемият е реабилитиран за посегателство срещу личността. Съдът прие, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление и да се укрие, ако не му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. 

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен срок, като в случай на жалба делото бе насрочено пред ВОС за 5 юли т.год. от 10 часа.

Коментари

Новини Варна