IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Новини Варна
12:45 | 1 юли 2024
Обновен: 09:34 | 3 юли 2024

Павлин Косев: Варна привлича все по-платежоспособни туристи

Много от бизнес посещенията прерастват и във ваканция, смята той

По материала работи: Александър Дечев
Павлин Косев: Варна привлича все по-платежоспособни туристи

Председателят на УС на Варненската асоциация на хотелиери и ресторантьори Павлин Косев смята, че "вече е тенденция Варна да привлича по-платежоспособни туристи". "Много от бизнес посещенията в морската столица прерастват и във ваканционен туризъм", каза той пред "Радио Варна".

"Има туристи от цял свят, дори от държави като Южна Корея и Виетнам. Специалисти от корабната индустрия от Африка, дошли с работна цел, също съчетават полезното с приятното", посочи експертът.

Косев се въздържа от прогноза за това как ще завърши сезонът, но е оптимист, че ще има ръстове от някои пазари. Хотелиерите сме предпазливи с високи очаквания, тъй като практиката показва, че винаги има форс мажори и изненади. По-добре е да се похвалим накрая, каза Косев.

Търсят се всякакви възможности и тясна връзка между бизнеса и местната власт, за да може да се популяризират всички значими събития, които се случват във Варна, подчерта експертът.

По думите му много туристи се организират сами и идват целенасочено във Варна с трансфери от други страни, за да посетят забележителност или мероприятие.

Коментари

Новини Варна