IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Новини Варна
12:00 | 1 юли 2024
Обновен: 10:36 | 3 юли 2024

Магистрати от ЕС са на посещение в Административен съд-Варна

Съдия Елена Янакиева ги запозна с работата

По материала работи: Александър Дечев
Магистрати от ЕС са на посещение в Административен съд-Варна

Единадесет магистрати от ЕС - от Германия, Гърция, Италия, Литва, Полша, Унгария, Франция и Хърватия, бяха днес на посещение в Административен съд–Варна, съобщават от пресцентъра. Председателят на съда – съдия Елена Янакиева приветства гостите с "добре дошли" и ги запозна с работата на съда. Презентация за структурата на съдилищата в България, дейността и историята на съда изнесоха пред гостите съдия Марияна Бахчеван и съдия Дарина Рачеча от Административен съд – Варна. Гостите разгледаха съда и се запознаха с работата на службите. 

Гостите от ЕС са на посещение във Варна от 1 до 5 юли 2024 г., по Програма на Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО), в сътрудничество с Националния институт на правосъдието.  Подготвили сме програма, съобразена с желанието на магистратите да посетят съдебните институции в нашия град. В 5-дневния период на тяхното гостуване те ще имат срещи в Апелативния, Окръжния и Районния съд във Варна, както и в Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Варна. В програмата им е включено и посещение на Археологически музей – Варна. 
Вече 7 години работим по Програмата на ЕМСО, по която осъществяваме обмен между магистрати от ЕС и съдии от Административен съд – Варна. 
 

Коментари

Новини Варна