IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Новини Варна
11:15 | 30 юни 2024
Обновен: 01:47 | 2 юли 2024

Варненски полицаи отбелязаха Националния ден на безопасността на движението по пътищата

Проведоха се много прояви и иницаитиви

По материала работи: Слав Велев
Варненски полицаи отбелязаха Националния ден на безопасността на движението по пътищата

На 29 юни отбелязaхме Националния ден на безопасността на движението по пътищата. Инициативата е по решение от юни 2019 г. на правителството на Република България и  бяха проведени редица прояви и инициативи, с които да се засили вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Варна.

Всички те преминаха под мотото „На пътя животът е с предимство“. Целта е с началото на лятната ваканция за децата и преди множеството пътувания през юли и август да се акцентира вниманието на обществото към безопасността на движението по пътищата.

Средно статистически именно през тези летни месеци настъпват най-много инциденти. Предпоставка за това е и увеличеният туристически поток в страната ни през този период. Затова бе определен национален ден, в който да се планират и реализират редица инициативи за по-безопасно и толерантно движение, непосредствено преди периода на повишения брой пътувания, свързани с летните отпуски.

На 27.06.2024г. се проведе специализирана полицейска операция по метода на „широкообхватен  контрол“  в гр. Варна  - на бул. „ Васил Левски“, след спирка   "Дубровник",  с акцент проверка на водачите за управление на МПС  след употреба на алкохол и наркотични вещества, техническа изправност на автомобилите , обезопасителни системи и редовност на документите. По време на полицейската операция служители от дирекция „ Превенции“ при Община Варна  заедно с ученици  раздаваха флаери  на спрените за проверка  водачи,  свързани с пътната безопасност.

На 28.06.2024 год., с цел подобряване на обстановката по безопасност на движението и ограничаване броя на тежките ПТП, чрез установяване и санкциониране на нарушенията  допускани от водачите на МПС, се проведе специализирана полицейска операция по метода на „широкообхватен контрол“ на път II-29 „Аксаково- Добрич“ на площадките за отдих при км. 11+000 „Ферешата“ в двете посоки с участието на контролни органи от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА), Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), Агенция „Митници“, Национална агенция по приходите (НАП) и служители на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по  труда“  (ИАГИТ) .

На 29.06.2024 год. служители на сектор „Пътна полиция“- към ОДМВР Варна вземаха участие в мероприятие свързано с пътната безопасност,  инициирано от СБА -Варна по приложно колоездене, за деца велосипедисти . По време на мероприятието униформените изнесоха лекция с основните правила за безопасно предвижване  при управление на велосипед.

На 01.07.2024 г. пътни полицаи ще вземат участие в открит урок по пътна безопасност в ДГ „ Слънчо“,  гр. Варна 

Повечето от инициативите бяха с фокус към децата и младежите. По данни на СЗО, нараняванията при ПТП в световен мащаб са водещата причина за смъртност във възрастовата група от 5 до 29 години. Приоритет e подобряване на обучението по безопасност на движението – като то да започва от най-ранна възраст и да продължава през годините. Посланието към младежите, които скоро са придобили правоспособност за управление на МПС и към тези, на които това скоро предстои е да не надценяват собствените си умения.

Коментари

1124g ( преди 1 ден )
rate down comment 0 rate up comment 0
ELENA12 ( преди 1 ден )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@ gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна