IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 30°
Новини Варна
09:30 | 29 юни 2024
Обновен: 12:43 | 1 юли 2024

Форум за развитието на българския бизнес на нови пазари се проведе във Варна

Той е организиран от Британско-българската бизнес асоциация (БББА), съвместно с Българо-турската търговско-индустриална камара и Канадската търговска камара в България

По материала работи: Слав Велев
Форум за развитието на българския бизнес на нови пазари се проведе във Варна

Снимка: Община Варна

Развитието на българския бизнес на нови пазари, насърчаването и привличането на чуждестранни инвестиции у нас бяха сред темите на бизнес форума, който се проведе днес във Варна. Той е организиран от Британско-българската бизнес асоциация (БББА), съвместно с Българо-турската търговско-индустриална камара (БТТИК) и Канадската търговска камара в България (КТКБ).

Подобни събития са важни за нашия град и Община Варна ще продължи да ги подкрепя. Те промотират българския бизнес и го подпомагат да се развива на чужди пазари, а също така дават възможност за привличане на външни инвестиции в нашия град. Това каза при откриването на бизнес форума кметът Благомир Коцев.

По време на срещата бяха отчетени предимствата на България за привличане на чуждестранни бизнес интереси. Сред тях са географското положение на страната, фискалната дисциплина, валутната стабилност, атрактивната данъчна политика и законодателство. Пълноправното членство в Шенген и влизането на България в Еврозоната след изпълнението на критериите за инфлация ще бъдат сериозни предпоставки за превръщането на страната ни в хъб за стартиращи компании и иновации. Това каза пред участниците във форума Юлиян Балчев, главен секретар на Българската агенция за инвестиции. По думите му Варна има своите конкурентни предимства за инвеститорите и това са пристанището и образователните институции, от които излизат талантливи и подготвени кадри.  

Коментари

Новини Варна