IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Новини Варна
13:00 | 28 юни 2024
Обновен: 20:53 | 30 юни 2024

По двама спасители на всеки пост във Варна от 1 юли

С нова техника чистят вече плажа във Варна

По материала работи: Слав Велев
По двама спасители на всеки пост във Варна от 1 юли

Промяна край брега на варненското море ще бъде въведена от 1 юли. От тогава на всички постове ще имат по двама спасители. Ивицата е обезпечена с медицинско обслужване и необходимата апаратура, на алеята ще бъде позиционирана и линейка. Това каза Андрей Василев, търговски пълномощник на фирмата концесионер на варненския плаж, цитиран от "Радио Варна". Всяка година концесионерът сключва договор с ДКЦ 1 и фирма, която осигурява водното спасяване. Открити са още три спасителни пункта, каза още Василев.

С нова техника чистят вече плажа във Варна. Трактор с прикачна машина пресява пясъка. 50 са поставените кошчета за отпадъци по протежението на цялата ивица - от вълнолома до Рибарския плаж. В летните месеци има повече служители, които се грижат за чистотата на крайбрежието, допълни той и напомни, че всичко се свежда и до съзнанието на хората.

Василев увери, че морската вода е чиста. По думите му варненският централен плаж е с най-достъпните цени по Черноморието. Чадърите и шезлонгите се предлагат по 6 лв. Василев очаква добър сезон. 

Коментари

Новини Варна