IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
16:30 | 27 юни 2024
Обновен: 05:10 | 30 юни 2024

Осъдиха варненка, продавала ментета на Колхозния

51-годишната нарушителка на Мадридската спогодба останала без стока за над 7 бона

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха варненка, продавала ментета на Колхозния

Управителка на търговско дружество бе призната за виновна по обвинение в извършено престъпление против интелектуалната собственост - по чл.172б, ал.1 от НК. С присъда, на подсъдимата бе наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода. Съдът отложи изтърпяването на наложеното наказание с изпитателен срок от три години.

На 19 май 2022 г., при извършена проверка в търговски обект - магазин на територията на Централен пазар - Варна, стопанисван от дружеството на подсъдимата, се установяват изложени и предлагани за продажба облекла – тениски и панталони, носещи знаци на общо 10 световно известни търговски марки, без съгласието на притежателите на изключителните права. Според назначената експертиза знаците, поставени върху намерените в магазина стоки, са сходни със защитените регистрирани търговски марки, което е предпоставка за объркване на потребителите и свързване на знака с оригиналните марки. На над 7000 лева възлиза общата стойност на инкриминираните стоки, представляващи регистрирани търговски марки по международен ред съгласно Мадридската спогодба, както и по реда регламент на Европейския съюз относно марките.

51-годишната подсъдима трябва да заплати още направени по делото разноски за над 1000 лева. Веществените доказателства – стоките, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата, като след влизане на съдебния акт в законна сила следва да бъдат унищожени. Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Коментари

Ivan11 ( преди 2 дни )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна