IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
12:37 | 26 юни 2024
Обновен: 06:38 | 29 юни 2024

Арестуваха общински съветник от Варна за пране на пари

От дома на Сали Табаков са иззети 1,3 млн. лева и 272 златни монети

По материала работи: Слав Велев
Арестуваха общински съветник от Варна за пране на пари

Сали Табаков/Снимка: Фейсбук

Арестуваха общински съветник от Варна за пране на пари. Това е вече бившият областен председател на ДПС Сали Табаков. От прокуратурата съобщават, че срещу него и тъста му Захир Османов са повдигнати обвинения за пране на пари и за участие в сключване на неизгодна сделка за закупуването на автобуси от министерството на образованието и науката.

При претърсване в жилището на Табаков са открити 320 000 лева, 510 000 евро и 272 златни монети с приблизителна стойност от 1 146 100 лева.

От дома на Захир Османов са иззети 547 000 евро и 50 000 лева.

Според държавното обвинение Табаков и Османов са помогнали на длъжностното лице от МОН с инициали А.М. съзнателно да сключи сделка, от която е произлязла значителна вреда за министерството.

Софийски градски съд постанови мерки за неотклонение „задържане под стража” спрямо Сали Табаково и Захир Османов.

Сали Табаков бе свален от поста председател на Областния съвет на ДПС във Варна. Като временно изпълняващ длъжността лидерът на ДПС Делян Пеевски въврна предишния председател Ерджан Ебатин.

Коментари

IVAN11 ( преди 2 дни )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна