IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 30°
Новини Варна
17:00 | 24 юни 2024
Обновен: 16:59 | 28 юни 2024

23-ма души изготвят проект за изменение на Общия устройствен план на  Варна

Одобриха ПУП – ПРЗ за имоти в местността "Малък пясък" в район „Владислав Варненчик“

По материала работи: Слав Велев
23-ма души изготвят проект за изменение на Общия устройствен план на  Варна

Заседание на Комисията по архитектура и градоустройство в Общински съвет - Варна

Комисията по архитектура и градоустройство избра членове на работната група, която да изготви проект на задание за пълно или частично изменение на Общия устройствен план /ОУП/ на  Варна. В състава й ще участват общо 23 души - девет общински съветници, двама заместник-кметове, четирима представители на администрацията и по двама представители на четири браншови организации.

В работата на комисията ще се включат общинските съветници Иво Балчев, Стоян Петков, Мартин Димов, Мартин Димитров, Павел Раличков, Николай Костадинов, Христо Атанасов, Мартин Златев и Генадий Атанасов. Към тях ще се присъединят зам.-кметовете Диан Иванов и Пламен Китипов, главният архитект, директорът на Дирекция "Архитектура, градоустройство и устройствено планиране", както и началниците на отдели „Кадастър и регулация“ и „Недвижимо културно наследство“. Гласувано бе в комисията да участват също ръководителите и по един представител на камарите на архитектите, на инженерите, на строителите и на Съюза на архитектите. Всички те ще бъдат ангажирани да изготвят задание, което ще послужи за изменение на ОУП.

На днешното заседание на ПК „Архитектура и градоустройство“ членовете одобриха също Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване за имоти в местността Малък пясък в землището на район „Владислав Варненчик“.

Коментари

Варненка ( преди 3 дни )
Добра новина, но това момченце на трибуната, да престане да държи речи. Да не се прави на много знаещ, а да си спомни, че беше , само да подписва при Портних. Детската му мечта да е гл.архитект НЯМА да се сбъдне.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна