Варна 21°
fallback
Новини Варна
15:05 | 24 юни 2024
Обновен: 19:48 | 28 септември 2024

Голям пожар гори край Аврен

Лумнаха бараки на Харамията

По материала работи: Слав Велев

Снимка: БГНЕС

Голям пожар избухна в община Аврен между селата Звездица и Константиново, предаде БГНЕС.

Сигнал за горящи бараки е получен в 13,45 часа днес в района на местността Харамията край Варна. 

Три екипа са на мястото на инцидента, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на Областната дирекция на МВР, откъдето на този етап нямат повече информация. 

Не са ясни причините за възникването на пожара, както и територията, която е обхванал той. 

Гъстите кълба дим се виждат надалеч в региона.

През последните дни горещините станаха причина за избухването на няколко големи пожара, преди всичко в Южна България. 

Пожари на огромна площ се разгоряха снощи в района на села в Сакар. Беше обявено и бедствено положение. Пожарът между Изворово и Оряхово е локализиран, но другият продължава да се разраства, и вече е обхванал 5000 декара площ. Въпреки това огънят е низов, тоест - движи се под широколистните дървета и няма опасност да изгорят напълно. Няма опасност и за населените места.

„Пожарите са ограничени, така че няма опасност за двете население места Изворово и Оряхово. В момента довършваме изгасяването на пожара до Оряхово, впоследствие ще овладеем докрай и другия. Вчера следобед излезе силен вятър и огънят се разви много бързо”, коментира в ефира на „Здравей, България” старши комисар Митко Чакалов, който е директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково, предаде NOVA

По негови думи пожарите са избухнали в гориста местност и такава с ниска растителност, като откъм Оряхово огънят е достигнал и до земеделски площи. Засега няма пряка опасност за хората, а работата по гасенето на огъня продължава и в днешния ден.

Автор на статията:
Слав Велев
Голям пожар край Аврен гори в района на Харамията пожар Аврен пожар Харамията пожар Варна пожар новини крими Звездица константиново сакар
0 коментара
fallback
fallback