IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
17:00 | 23 юни 2024
Обновен: 07:59 | 28 юни 2024

Варненци пускат петиция до парламента за облекчения на социалните предприятия

Идеята бе обсъдена на фестивала на червенокръстките и здравните филми

По материала работи: Слав Велев
Варненци пускат петиция до парламента за облекчения на социалните предприятия

Снимка: БНР

Участниците в Академията в рамките на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, който се провежда във Варна, обсъждаха социалните иновации.

Илия Раев - председател на Областната организация на БЧК, предложи участниците в Академията, както и в дискусията да създадат и подпишат петиция до Народното събрание, свързана с промени в законодателството, които да позволят на общините и държавата да възлагат малки обществени поръчки, без тежки бюрократични процедури, които да стимулират социалните предприятия, съобщава "Радио Варна".

Във форума участваха Владислав Николов от сдружението „Аз вярвам и помагам“,създател и организатор на благотворителните кампании за събирането на капачки за закупуване на медицинска апаратура,детски линейки и  мобилен пункт за кръводаряване, Диана Настева - председател на сдружение „Няма невъзможни неща“ и „ХамелеON“и Росица Пенкова от Регионалния център за развитие на социалната икономика във Варна.  Дискутираха предизвикателството и трудностите в дейността на социалните предприятия и на благотворителните кампании. Модераторите –професор Михаил Неделчев и проф.Божидар Манов коментираха и по темата на Академията, свързана с всекидневния хуманизъм .

Коментари

Ivan11 ( преди 4 дни )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@ gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна