IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
13:00 | 21 юни 2024
Обновен: 08:50 | 6 септември 2024

Център за екотуризъм отвори в Белослав

Птичи рай "Ятата" е изграден с европейски средства по Програмата за развитие на селските райони

По материала работи: Слав Велев
Център за екотуризъм отвори в Белослав

Изграденият с европейски средства Туристически информационен център за екотуризъм в Птичи рай „Ятата“ в Община Белослав официално отвори врати. Той е създаден по проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез МИГ „Аврен-Белослав“. Общата стойност на инвестицията е 146 320 лв. Бенефициент е Община Белослав, съобщават от Областния информационен център-Варна.

От една страна имотът граничи със защитена местност „Ятата“, а от друга - с южната страна на плавателния канал и Белославското езеро. Освен изграждане и обзавеждане на Туристическия информационен център, който наподобява къщичка за птици, в изпълнение на проекта е инсталирано и специално техническо оборудване, достъпно за хора в неравностойно положение. Поставени са контейнери за разделно събиране на отпадъци и са монтирани соларни лампи.

Целта на новосъздадения център е популяризиране на местното природно и историческо наследство на територията на Община Белослав, осигуряване на благоприятни условия за отдих на посетителите, опазване и съхранение на биоразнообразието, оползотворяване на местния потенциал и подобряване на туристическата инфраструктура.

Сред основните задачи на „къщичката за птици“ ще бъде организирането на образователни екологични инициативи за деца. Тя ще бъде на разположение и за провеждане на събития от различен характер.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна