IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Новини Варна
16:00 | 20 юни 2024
Обновен: 09:03 | 27 юни 2024

Община Варна подготвя технически паспорти на спортните си бази

Отново бе обсъдена идеята спортните клубове да използват преференциални цени залите в Двореца на културата и спорта

По материала работи: Слав Велев
Община Варна подготвя технически паспорти на спортните си бази

Община Варна поетапно изготвя технически паспорти на спортните си бази. Целта е да се подготви необходимата документация за кандидатстване,  в случай че се обявят национални или европейски програми. Това стана ясно по време на среща на обществения съвет по спорт към кмета Благомир Коцев. Процедурата вече е задвижена за пет от базите - плувен комплекс „Приморски“, гребна база „Сия Нейкова“, зала за бадминтон, Конна база – юг, както и за спортен комплекс „Простор“, без залата за борба. СК „Локомотив“ вече участва в програма за енергийна ефективност, бе отчетено по време на срещата. 

Отново бе обсъдена идеята спортните клубове да използват преференциални цени за техни събития в залите в Двореца на културата и спорта. Темата бе поставена и на среща със спортната общественост в началото на месеца. Предстоят разговори с изпълнителния директор на спортната зала и след като се постигне съгласие, предложението ще бъде официално внесено за разглеждане от Общинския съвет. 

По време на срещата със спортната гилдия бе направен и кратък анонс на изготвящата се Стратегия за развитие на спорта в града за период 2024-2030 г. Тя ще включва анализ на старата стратегия. Ще се обследва ресурсното състояние на спортните обекти, възможностите за спорт в училища и университети, демографското състояние и други. Предстои да се изготви самият документ, който ще се обсъжда на следващите консултативни съвети. 

Коментари

Новини Варна