IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
11:00 | 20 юни 2024
Обновен: 07:29 | 27 юни 2024

Община Варна обявява 5 конкурса за предоставяне на социални услуги

Кандидатите трябва да представят документи за участие до 17:30 ч. на 16.08.2024 г.

По материала работи: Слав Велев
Община Варна обявява 5 конкурса за предоставяне на социални услуги

Община Варна обявява пет конкурса за организации, които да предоставят специализирани социални услуги. Те са предназначени за различни групи лица с увреждания. Кандидатите трябва да предоставят дейностите си на територията на община Варна. Документи за участие се приемат до 17:30 ч. на 16.08.2024 г. 

Първите три услуги - „Център за социална рехабилитация и интеграция“, с капацитет 50 места, „Бизнес център“ (с капацитет 40 места) и „Център за равни възможности“ (45 места) са предназначени за пълнолетни лица с увреждания. И в трите центъра трябва да са осигурени различни социални услуги сред които „Информиране и консултиране“, „Застъпничество и посредничество“, „Терапия и рехабилитация“, „Обучение за придобиване на умения“, както и „Подкрепа за придобиване на трудови умения“. 

Четвъртата услуга е „Център за социална рехабилитация и интеграция“ (капацитет 40 места) е с целева група пълнолетни лица със слухови увреждания, а петата също „Център за социална рехабилитация и интеграция“ (капацитет 60 места) е предназначена за деца с увреждания. И в тези центрове трябва да се предоставят услугите „Застъпничество и посредничество“, „Общностна работа“, „Терапия и рехабилитация“, „Обучение за придобиване на умения“, „Подкрепа за придобиване на трудови умения“.  

Обявата за провеждане на конкурса с условията за участие са публикувани на официалната интернет страница на Община Варна - https://www.varna.bg/bg/2499. За допълнителна информация: Ася Радуилова - главен инспектор „Социални подпомагане и проекти“, Дирекция „Социални дейности“ към Община Варна, тел. 052/820 537.

Коментари

Новини Варна