IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
10:30 | 20 юни 2024
Обновен: 07:32 | 27 юни 2024

Варна рекламира социалните си услуги пред албанци

По-рано през деня делегацията посети и Карин дом

По материала работи: Слав Велев
Варна рекламира социалните си услуги пред албанци

Заместник-кметът Павел Попов представи развитието на социалните услуги в община Варна пред делегация от Албания/Снимка: Община Варна

Заместник-кметът Павел Попов заедно с експерти от дирекция „Социални дейности“ представиха презентация за развитието на социалните услуги в община Варна. Това стана по време на работно посещение с участието на  делегация от Министерство на здравеопазването и социалната защита на Република Албания, която гостува в страната. По-рано през деня делегацията посети и Карин дом. 

Стремим се да прилагаме иновативни социални практики, подчерта по време на срещата Попов. Той разказа за опита и приоритетите на Община Варна в сферата на социалните услуги. По думите му усилията в тази област са концентрирани към интеграция, осигуряване на работата, защита от дискриминация и обезпечаването на качествени здравни услуги за хора в неравностойно положение. 

Община Варна развива устойчива социална политика на местно ниво, като особено важно е изграждането на съвременна материално-техническа база, както и развитието на социалното предприемачество, подчерта Попов.  Стремим се и към повишаване на качеството и стимулиране на иновациите в социалната политика, посочи още заместник-кметът. Той допълни, че има добро партньорство с неправителствения сектор. 

Експертите от социалната дирекция разясниха принципите на финансиране на социални услуги и дейности. Те обясниха работещите механизми и добри практики в сектора, броя и разнообразието на услугите, както и тяхното ефективно прилагане сред най-уязвимите групи. 

 

Коментари

Новини Варна