IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
16:20 | 19 юни 2024
Обновен: 02:59 | 27 юни 2024

Д-р Маринова бе избрана зам.-председател на комисията по здравеопазване на НСОРБ

В предходни мандати тя беше сред зам.-председателите на комисиите по здравеопазване и по социална политика

По материала работи: Слав Велев
Д-р Маринова бе избрана зам.-председател на комисията по здравеопазване на НСОРБ

Общинският съветник от Варна д-р Лидия Маринова беше избрана за зам.-председател на постоянната комисия по здравеопазване на Националното сдружение на общините на Република България /НСОРБ/. В София днес се състоя учредителното заседание на комисията, в която желание за работа са заявили 120 представители на 85 общини и 7 района.

Д-р Маринова има богат опит в дейността на комисиите към НСОРБ. В предходни мандати тя беше сред заместник-председателите на комисиите по здравеопазване и по социална политика.

В учредителното заседание се включи и заместник-кметът на Варна с ресор здравеопазване и социални дейности Снежана Апостолова. Тя предложи на следващото заседание да бъде поставен въпросът за прилагането на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи и басейните за обществено ползване.

Развитието на функциите на общините в областта на здравната превенция е сред темите, които ще бъдат подложени на обсъждане в заседанията на комисията по здравеопазване. Пред общините остава сериозното предизвикателство да търсят начини за предоставяне на здравни услуги в малките и отдалечени населени места. Демографските параметри през последните години извеждат този въпрос на преден план. Много местни администрации търсят различни форми да преодолеят съпротивата на различни професионални организации в сектора здравеопазване, осъзнавайки своята отговорност към всеки жител на общината, съобщават от пресцентъра на НСОРБ.

Коментари

Ivan11 ( преди 1 седмица )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна