IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
13:20 | 19 юни 2024
Обновен: 02:01 | 27 юни 2024

Варненски съветник влезе в ръководството на комисията по образование към НСОРБ

В първото заседание взе участие и зам.-кметът с ресор образование и култура Павел Попов

По материала работи: Слав Велев
Варненски съветник влезе в ръководството на комисията по образование към НСОРБ

Снимка: Общински съвет - Варна

Общинският съветник София Колева беше избрана за заместник-председател на Постоянната комисия по образование към Националното сдружение на Общините в Република България /НСОРБ/. Това се случи на учредителното заседание на комисията, което се състоя днес в София.

През настоящия мандат на местната власт комисията по образование на НСОРБ има 144 членове от 93 общини. Сред тях са кметове и заместник-кметове на общини, председатели на общински съвети и съветници, експерти и ръководители в местните администрации.

В първото заседание на комисията взе участие и зам.-кметът с ресор образование и култура Павел Попов.

„Образователната система не откликва на нуждата от разнообразните форми, в които трябва да се реализира образователния процес“, подчерта Попов и насочи вниманието на своите колеги към важността членовете на ПК да участват във формирането на рамкови стандарти в образованието, които да бъдат обвързани с качеството на обучението. Той обърна внимание, че общините трябва да играят съществена роля в реализирането на компетентностния подход, който е възприет като философия на българското образование. „Обучението не може да бъде компресирано между изграждане на компетенции за четене, писане и смятане. Нужна е компетентност – гражданска, социална, културна, и в този аспект ролята на общините може да бъде на посредник между гражданското общество и целите на образователния процес“, заяви зам.-кметът, цитиран от пресцентъра на НСОРБ.

Коментари

Ivan11 ( преди 1 седмица )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна