IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
14:21 | 18 юни 2024
Обновен: 14:36 | 27 септември 2024

Ад във Варна заради кърпенето на "Аспаруховия мост"

Колони с военна техника и катастрофа допълнително задръстиха единственото съоръжение свързващо южната със северната част на града

По материала работи: Слав Велев
Ад във Варна заради кърпенето на "Аспаруховия мост"

Кадър: Фейсбук

Истински ад за шофьорите във Варна предизвика кърпенето на дупки по "Аспаруховия мост". Колони с военна техника и катастрофа допълнително задръстиха единственото съоръжение свързващо южната със северната част на града.

ИА "Черно море" припомня, че от 8:00 часа на 18 юни, вторник, започнаха ремонтно-възстановителни дейности по участъци с нарушена пътна настилка на "Аспаруховия мост". Дейностите стартираха по източно платно (посока Бургас - Варна). За целта бе въведена временна организация на движението. Ремонтните дейности ще продължат и на 19 юни, сряда, също от 8:00 часа, когато ще се работи по западното платно (посока Варна - Бургас).

Пътните договори за рехабилитация на пътищата не предполагат да имаме инструмент, с който да накараме строителните фирми да работят нощно време. Това коментира кметът Благомир Коцев. Той обеща, че със следващите договори, че общината ще сложи клаузи, за да изиска на важни артерии, които водят до създаване на трафик, да не бъдат рeмонтирани в пиковите часове или през деня.

Катастрофа на "Аспаруховия мост" в посока Бургас между камион и лек автомобил също затруднява движението. Произшествието стана в средата на моста, а задръстването бе от Катедралния храм до мястото на катастрофата. 

Задръстването към 12:20 часа бе и в двете посоки на моста. Изминаването на разстоянието от центъра на града до кметството в квартал "Аспарухово" и обратно отнема повече от час.

За капак на всичко колона от военна техника премина около 12 часа по съоръжението. 

Коментари

Новини Варна