IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
12:51 | 29 юни 2015
Обновен: 10:44 | 29 август 2024

Правосъдното министерство автор на проект за нов закон

Промените засягат зоната на комфорт на много играчи

По материала работи: Борис Проданов
Правосъдното министерство автор на проект за нов закон

“Това е поредният опит да бъде изместен разговора по същество и да го сменим с разговор за персони, но има цяло министерство, което е работило по този законопроект. Наистина не смята да влизам в тази полемика за авторства.Това е просто опит да се дерайлира дебата”. Това заяви във Варна правосъдният министър Христо Иванов по повод констатацията на зам.-районния прокурор на София, че проектът за промени в Закона за съдебната власт  е правен на тъмно.


Целта на тези обществени обсъждания е да се изчистят всички проблеми и нясноти, поясни Иванов. Той добави, че нито Правосъдното министерство, нито Министерски съвет ще бързат с приемането на проекта.


“Ще дискутираме промените в Закона за съдебната власт докато има какво да се каже. Знаете, че остават само няколко сесии до края на парламентарния сезон. Няма особен смисъл да се бърза да се внесе за обсъждане законопроект в този му вид”, коментира Иванов. Той добави, че първоначално е очаквал дикусиите по проекта да приключат в рамките на месец и половина, но в хода на обсъджанията са се появили много нови теми и бележки, които налагат промени в нормативната уредба.


Именно това отлага внасянето на проекта за гласуване в Народното събрание (НС ) след парламентарната почивка. “Не мога да си представя, Бога ми, местните избори каква връзка имат със законопроекта. Промените ще бъдат гласувани когато НС има готовност за това”, коментира правосъдният министър по повод публикациите, че изборите отлагат приемането на съдебния закон.


След като приключат обществените обсъджания в отделните съдебни райони ще бъдат организирани тематични кръгли маси, на които ще се обсъдят в детайли набелязаните проблми и решения, които да залегнат в окончателния проект на закона. “Тук не се надпреварваме с времето. Важното е да се изготви един качествен и работещ закон”, заключи Иванов.

 

Коментари

Новини Варна