IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 32°
Новини Варна
12:00 | 12 юни 2024
Обновен: 07:19 | 4 юли 2024

Проведе се втори турнир по водно спасяване за купата на Св.св. Константин и Елена.

Полуолимпийският басейн в комплекс Аквахаус Термал и Бийч бе домакин

По материала работи: Слав Велев
Проведе се втори турнир по водно спасяване за купата на Св.св. Константин и Елена.

На полуолимпийският басейн в комплекс Аквахаус Термал и Бийч – к. к. Св. св. Константин и Елена се проведе втори турнир по водно спасяване.
Турнирът  се организира от БЧК, Община Варна Дирекция "Спорт" и курортен комплекс Св. св. Константин и Елена и се провежда за работещите спасители от плажовете и басейните в цялата страна. 

Събитието има състезателен характер, като целите са:  да се популяризира водно- спасителната професия; да се прегледат, готовността и професионалните качества на водните спасители; обмяната на специализирана професионална информация и превръщане на спортното мероприятие в традиция.

Участниците в състезанието имат задължително актуален талон за 2024г с медицинска заверка. Всеки отбор се състои от четирима участника, като за крайното отборно класиране се взимат предвид резултатите на първите трима. Участие взеха отбори от Северното черноморие. Дисциплините, в които се състезаваха са : 100 метра свободен стил с плавници, 50 метра извличане с манекен, а отборният старт бе в дисциплината : 4 x 50 метра със спасителен буй.

Победител в дисциплината 100 метра свободен стил с плавници при мъжете е: Максим Михайлов, а при жените Симона Георгиева. При 50 метра извличане на манекен победител е Дамян Любомиров, а от отбор жени е Симона Георгиева. В отборната дисциплина 4 x 50 метра със спасителен буй финалисти са отбор Златни пясъци. 

Участниците в турнира получиха купи и медали от Община Варна и награди осигурени от партнъорите на турнира AQUAHOUSE TERMAL & BEACH.

Коментари

Новини Варна