IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
16:45 | 11 юни 2024
Обновен: 16:47 | 29 юни 2024

Кметът обеща: Варна ще продължи да работи усилено за развитието на социалните услуги и достойния начин на живот в града

59 социални услуги функционират на територията на общината, които я нареждат на челните места в тази област

По материала работи: Слав Велев
Кметът обеща: Варна ще продължи да работи усилено за развитието на социалните услуги и достойния начин на живот в града

Снимка: Община Варна

Варна ще продължи да работи усилено за развитието на социалните услуги и достойния и качествен начин на живот за всички в града. С тези думи кметът Благомир Коцев се обърна към делегатите на Национален форум на социалните услуги „Добри практики, качество за по-добър живот“. Организатор на събитието е Националния алианс за социална отговорност (НАСО). 

Кметът подчерта, че Варна е град, в който се полагат изключителни грижи за развитието на социалната сфера и доказателство за това са 59-те социални услуги на територията на общината, които я нареждат на челните места в тази област. В лицето на морската столица НАСО има сигурен и явен партньор, готов да положи особени усилия и внимание и да бъде напълно ангажиран в процесите за развитие на социалната сфера, увери Коцев. Той отправи специални благодарности към всички присъстващи, посветили живота си на каузата да се грижат за интеграцията и добруването на най-уязвимите групи. По думите на кмета Коцев за степента на развитие на всяко общество може да се съди по начина, по който то се отнася с хората в неравностойно положение. Участниците на днешния форум са доказателство за този напредък с високия си професионализъм и големите си сърца, завърши Коцев.

На събитието, което се проведе в хотел „Интернационал“ на курортния комплекс „Златни Пясъци“ днес, присъстваха над 200 делегати от цяла България, както и представители на международни партньорски организации в сферата на социалните услуги. Сред участниците бяха председателят на УС на НАСО Георги Георгиев, областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева, заместник-кметът по социални дейности Снежана Апостолова,  Джеймс Кроу - президент на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания. 

Форумът, който е най-големият в страната по въпросите на социалната сфера,  всяка година поставя на дневен ред най-актуалните теми и решения, касаещи развитието на социалните услуги, прилагането на добри практики, подобряване качеството на живот и условията за работа в българското общество. Въпреки предизвикателствата, социалният сектор е от най-развитите в нашата страна, каза на срещата председателят на НАСО Георги Георгиев и допълни, че това е благодарение на доброто сътрудничество с европейските партньори на организацията и хилядите специалисти, присъединили се към социалната кауза в България.

Коментари

Новини Варна