IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:15 | 8 юни 2024
Обновен: 02:36 | 8 септември 2024

Варна се включи в националния протест срещу убийствата по пътищата

Рано или късно, пътната анархия ще засегне всяко семейство в България, категорични са от сдружение „Ангели на пътя“

По материала работи: Слав Велев
Варна се включи в националния протест срещу убийствата по пътищата

Варна се включи в националния протест срещу убийствата по пътищата, насрочен в деня преди изборите. Инициативата е организирана от сдружение „Ангели на пътя“. Протестът е насочен и към всички държавни институции, които, имитирайки дейност, вече десетилетия им съдействат, коментират организаторите.

От „Ангели на пътя“ обясниха, че нарочно са избрали „деня на размисъл“ преди изборите. 

"Надяваме се, че политиците ще размислят и ще разберат, че рано или късно, пътната анархия ще засегне всяко семейство в България. И никаква кариера, корупционни милиони и имоти, няма да попречат на поредния случаен пиян или надрусан пътен убиец да връхлети с 200 върху тях или техен близък!"

Галина Петрова е част от сдружението „Ангели на пътя“, което организира протести във Варна и в другии градове на страната. Сестра й, зет й и двете им деца, са загинали при катастрофа. Тя смята, че у нас законодателството не е достатъчно строго спрямо убийците на пътя, за разлика от други европейски държави, където те получават ефективни присъди, а тук ги пускат на свобода, предаде Радио Варна от протеста на площад „Независимост".

Коментари

Новини Варна