IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
10:30 | 7 юни 2024
Обновен: 15:00 | 5 юли 2024

Възстановяват движението на важен път във Варна до 20 юни

 В летните месеци ще се изграждат единствено тротоарите по булеварда, информират от общината

По материала работи: Слав Велев
Възстановяват движението на важен път във Варна до 20 юни

Снимка: Община Варна, пресцентър

Уличната настилка по бул. „Христо Смирненски“ в участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Прилеп“ ще бъде възстановена до 20 юни. Ремонтът ще е до носещия слой, което ще позволи пускане на автомобилното движение, съобщават от общинския пресцентър.

В участъка преди 45 дни е приключило полагането на водопровода и битовата канализация, тръбопроводите са засипани, изградени са бордюрите от южната страна. Според графика предстои монтирането на стълбове за улично осветление и изграждане на насрещния бордюр. Булевардът ще бъде проходим, но полагането на най-горния износващ слой на настилката ще започне през есента. 

 В летните месеци ще се изграждат единствено тротоарите по булеварда, уточняват от администрацията.

Вече се работи по последния участък от полагането на канализация по ул. "Прилеп" . По молба на живеещи в района ще бъдат допълнително изградени други 30 метра тръбопровод, с което до 15 юни ВиК-дружеството ще завърши работата си на обекта. Асфалтирането на улицата е ангажимент на Община Варна и също може да започне в следващите дни. Проектът е със срок от 4 месеца и ще се изпълнява през лятото.

До средата на месец юли канализацията между Горна и Долна трака ще бъде изведена до кръстовището с бул. „Осми приморски полк“ . В края на следващата седмица от долната част може да започне полагането на настилката по общинския проект, съобщават още от общината.

Подготвя се възлагането на дейностите по пътната част на ул. „28-ма“ в местност „Евксиноград“, до 15 юни ще приключи и работата по ул. „8-ма“. 

Пътната рехабилитация в район „Младост“ се изпълнява по график. Между 25 и 30% от зададените за „изкърпване“ 6 800 квадратни метра вече са изработени. Запълването на дупките ще приключи до края на месеца.

В район „Приморски“, който е с най-голяма площ, работата ще продължи до 15 юли. 

Към момента са изпълнени малко над 20 на сто от заявените дейности, отчетоха от районната администрация. 

В район „Одесос“ са фрезовани компрометираните участъци по ул. „Трайко Китанчев“, започнала е обработката и на ул. „Поп Харитон“. В идеалния център започва ремонтът на тротоари. Първият от тях е на ул. „Петър Парчевич“ между ул. „Шипка“ и Адвокатската градинка.

Коментари

Новини Варна