IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
09:45 | 7 юни 2024
Обновен: 15:51 | 1 юли 2024

Инвестират в нова спортна инфраструктура във Варна

Кметът започва регулярни срещи с клубовете в града

По материала работи: Слав Велев
Инвестират в нова спортна инфраструктура във Варна

Снимка: Пресцентър Община Варна

Община Варна ще инвестира средства в проектиране на нова спортна инфраструктура. С готовите проекти ще може да кандидатства за държавно и европейско финансиране, съобщават от пресцентъра. Повече инвестиции в спортните бази ще осигурят по-добри условия и ще намалят режийните разходи и издръжката на клубовете, заяви кметът Благомир Коцев на среща с представители на спортните клубове в града.

Той посочи, че предстои проектиране на новия плувен басейн в кв. „Аспарухово“, както и многофункционална спорта зала във „Възраждане“. В плановете на общината са ремонт на зали „Простор“ - по борба и стрелба, саниране на залата за лека атлетика в СК „Локомотив“, както и ремонт на част от конната база във „Виница“. В ход е процедурата по изграждане на нов стадион за плажни спортове.

Срещите със спортната общественост ще бъдат регулярни. Искаме да чуем вашите проблеми и предложенията, които отправяте към администрацията, каза кметът Благомир Коцев. Той посочи, че спортът е една от сферите, в които Община Варна ще подобри финансирането. Спортният комплекс в район „Вл. „Варненчик“ ще премине към общинското предприятие "Спорт Варна" и ще се ползва от клубовете по график, стана ясно на срещата.

Община Варна няма Стратегия за развитието на спорта. Поели сме ангажимент и със съдействието на част от висшите учебни заведения във Варна ще изготвим такава, каза още кметът Коцев. По думите му е важно да има ясна визия и принципи за развитието в сектора.

От спортните клубове поискаха преференциални цени при използването при техни събития на залите в Двореца на културата и спорта. Те пожелаха да бъде обновена Наредбата за финансово подпомагане на спортните клубове. Имаше и искания да бъдат отворени за ползване физкултурните салони в училищата. По темата кметът Коцев заяви, че води разговори с Регионалното управление по образованието. 

В отговор на въпроси за състава на обществения съвет по спорт, заместник-кметът Илия Коев подчерта, че няма пречка да бъдат излъчени нови кандидатури.

На събитието присъстваха още директорите на общинското предприятие „Спорт Варна“ Юрджан Ахмед и ресорната дирекция в общината Кристиан Димитров.

Коментари

Новини Варна