IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:00 | 6 юни 2024
Обновен: 22:09 | 4 октомври 2024

Пристига специализираната хартия за машинното гласуване във Варна

Те са опаковани в запечатан непрозрачен плик за сигурност с номера, който ще бъде отворен на 9 юни

По материала работи: Слав Велев
Пристига специализираната хартия за машинното гласуване във Варна

Снимка: Областна администрация – Варна

1800 броя ролки със специализирана хартия за бюлетини от машинно гласуване, предназначени за трети изборен район – Варненски пристигнаха късно снощи в Областна администрация – Варна с полицейски ескорт.

Ролките, които са опаковани в запечатан непрозрачен плик за сигурност, имат и номера, съгласно приложен опис, ще могат да бъдат отваряни в деня на изборите само от председателя и от секретаря на СИК, в която има машинно гласуване.

Днес в Областна администрация – Варна тези материали ще бъдат раздадени на представители на 12-те общини от областта, в които има секции за гласуване с машина. За гласуването във Варна са осигурени ролки за 388 броя машини. Очаква се ЦИК да изпрати още 10 машини за Варна, за които допълнително ще бъдат доставени и ролки със специализирана хартия за бюлетини. В настоящия момент машините за гласуване за цялата област са 534.

Коментари

Новини Варна