IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
16:00 | 5 юни 2024
Обновен: 11:41 | 4 юли 2024

Благомир Коцев отговори на "Алтернатива за гражданите"

Коалиционната подкрепа в политиката не бива да е на всяка цена, твърди кметът

По материала работи: Слав Велев
Благомир Коцев отговори на "Алтернатива за гражданите"

Снимка: Благомир Коцев, фейсбук

Кметът на Варна Благомир Коцев отговори на "Алтернатива за гражданите", от където по-рано днес обявиха, че свалят доверието си от него.

Ето какво написа той в профила си във фейсбук:

"Коалиционната подкрепа в политиката не бива да е на всяка цена. Особено когато различията са фундаментални. Не смятам, че те бяха такива между „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и „Алтернатива за гражданите“, но може би зад завесите е натежал друг фактор, който и стана причина за оттеглянето на тяхната подкрепа. 

Г-н Христо Димитров, завършването на предизборните ремонти, а и на ВиК проекта, както знаете добре и сме обсъждали многократно, зависи от строителните фирми, чиито капацитет очевидно е превишен. Като член на контролния съвет на Строителната камара във Варна имахте шанса да допринесете за решаването на този проблем, но не го направихте. Считам това за изгубен шанс да покажете визия и експертиза, отвъд чисто административните ви функции в Съвета.

Нашият отговор на строителния хаос във Варна беше повече проверки на терен и наказания за фирмите, но най-вече спирането на недалновидната практика за издаване на ПУП-ове на парче. Практика, която всички архитекти и строители във Варна разбират, че доведе до презастрояването на града ни. Надеждата ми е, че не това ви подтикна да оттеглите подкрепата си. 

В обръщението ви към медиите, казвате да дадем своя глас на изборите в неделя мъдро и по съвест, но не казвате за кого. Когато аз призовавам за това, е ясно за каква кауза давам подкрепата си.

А вие?

Подкрепихме вашата кандидатура за председател на Общинския съвет във Варна с разбирането, че гледаме в една посока. Че миналото е останало там, където му е мястото.

Отправям много прост призив към вас и останалите групи в Общинския съвет на Варна.

Не е нужно да формираме коалиции, за да работим за нашия град. Оставете личните си и партийни интереси на заден план. Ако разрушителното минало ни обедини на изборите през ноември, то реалните ви действия ще покажат дали добруването на варненци е в плановете ви за бъдещето".

 

Коментари

Новини Варна