Варна 19°
fallback
Новини Варна
15:00 | 4 юни 2024
Обновен: 19:39 | 2 юли 2024

Деца, ползващи социални услуги изнесоха концерт за малчугани от уязвими групи във Варна

За всички участници и специалните гости на празника бяха осигурени малки подаръци

По материала работи: Слав Велев

Снимка: Община Варна

По повод Деня на детето и месец юни, Община Варна организира концерт за деца, ползващи социални услуги. Тържеството, което премина под мотото „Всяко дете има значение. Детски права, човешки права“ се проведе днес в Юнашкия салон в града. 

В програмата бяха включени музикални изпълнения на деца, ползващи социални услуги. Техни гости бяха други 80 деца от най-уязвимите групи, също ползващи различни социални услуги, както и възпитаници на Общинския детски комплекс в града. 

Детският празник се организира по инициатива на заместник-кмета по социални дейности и председател на Комисията на детето Снежана Апостолова. Изборът на надслов не е случаен. Той е свързан с разбирането, че само с общи усилия можем да дадем простор на всяко дете, да го насърчим да споделя, да има позиция и да потърси подкрепа, обясни заместник-кметът. 

За всички участници и специалните гости на празника бяха осигурени малки подаръци. Съорганизатори на събитието са Държавна агенция за закрила на детето. По време на празника, специален „плейбек театър“, в игрова форма запозна децата с техните права. 

 

Автор на статията:
Слав Велев
Снежана Апостолова концерт концерт деца варна снимки деца ползващи социални услуги изнесоха концерт за малчугани от уязвими групи във Варна социални услуги деца деца от уязвими групи Варна община варна
0 коментара
fallback
fallback