IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
15:00 | 4 юни 2024
Обновен: 22:12 | 30 юни 2024

Деца, ползващи социални услуги изнесоха концерт за малчугани от уязвими групи във Варна

За всички участници и специалните гости на празника бяха осигурени малки подаръци

По материала работи: Слав Велев
Деца, ползващи социални услуги изнесоха концерт за малчугани от уязвими групи във Варна

Снимка: Община Варна

По повод Деня на детето и месец юни, Община Варна организира концерт за деца, ползващи социални услуги. Тържеството, което премина под мотото „Всяко дете има значение. Детски права, човешки права“ се проведе днес в Юнашкия салон в града. 

В програмата бяха включени музикални изпълнения на деца, ползващи социални услуги. Техни гости бяха други 80 деца от най-уязвимите групи, също ползващи различни социални услуги, както и възпитаници на Общинския детски комплекс в града. 

Детският празник се организира по инициатива на заместник-кмета по социални дейности и председател на Комисията на детето Снежана Апостолова. Изборът на надслов не е случаен. Той е свързан с разбирането, че само с общи усилия можем да дадем простор на всяко дете, да го насърчим да споделя, да има позиция и да потърси подкрепа, обясни заместник-кметът. 

За всички участници и специалните гости на празника бяха осигурени малки подаръци. Съорганизатори на събитието са Държавна агенция за закрила на детето. По време на празника, специален „плейбек театър“, в игрова форма запозна децата с техните права. 

 

Коментари

Новини Варна