IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:00 | 3 юни 2024
Обновен: 20:55 | 7 септември 2024

Хванаха камион с близо 4 тона рапани (СНИМКИ)

Превозното средство не е било специализирано за транспортиране на хранителни продукти и не притежавало необходимите документи и разрешителни за дейността

По материала работи: Слав Велев
Хванаха камион с близо 4 тона рапани (СНИМКИ)

Снимки: ИАРА

Служители на ИАРА от сектори "Рибарство и контрол" - Бургас и Варна, със съдействието на Главна дирекция "Гранична Полиция" - Варна и Областна дирекция Безопасност на храните - Варна проведоха съвместна проверка.

В хода на акцията екипите установиха товарен автомобил, който е превозвал 3850 кг пресни рапани. Превозното средство не е бил специализиран камион за транспортиране на хранителни продукти и не притежавал необходимите документи и разрешителни за дейността .

ИАРА състави актове за административни нарушения по закона за рибарството, а ОДБХ - Варна по закона за храните.

"Подобни съвместни акции са пример за едно добро сътрудничество между всички институции. Основната ни цел е да указваме контрол върху риболова на територията на цялата страна. Агенцията ще продължава с проверките и ежедневното присъствие на инспектори по места" каза изпълнителният директор на ИАРА д-р Николай Георгиев.

Коментари

Новини Варна