IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
15:30 | 3 юни 2024
Обновен: 22:17 | 3 юли 2024

Арест за рецидивист, крал стоки от супермаркет на популярна търговска верига във Варна

28-годишният обвиняем е осъждан многократно, включително и за деяния против собствеността на гражданите

По материала работи: Слав Велев
Арест за рецидивист, крал стоки от супермаркет на популярна търговска верига във Варна

Мярка „задържане под стража“ взе съдът по отношение на 28-годишен мъж, привлечен като обвиняем за опит за кражба на стоки от супермаркет на популярна търговска верига на 30 май т. год. Деянието се явява осъществено в условия на опасен рецидив. За това престъпление съобразно българското законодателство е предвидено наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години.

Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, съдът прие, че са налице и двете изискуеми от закона предпоставки - обосновано предположение за авторство на деянието и реална опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие. 28-годишният обвиняем е осъждан многократно, включително и за деяния против собствеността на гражданите, която съдимост го характеризира като деец с висока степен на обществена опасност и по отношение на него престъплението, за което се води настоящото досъдебно производство се явява извършено в условия на опасен рецидив. Близо една година, след като е бил освободен от затвора, обвиняемият не разполага с актуален документ за самоличност, не работи и не живее на постоянния си адрес. Именно с цел да се предотврати възможността той да извърши престъпление или да се укрие, съдът прецени, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Районен съд – Варна подлежи на обжалване в 3-дневен срок, като в случай жалба или протест делото пред ВОС бе насрочено за 7 юни от 10 ч.

Коментари

Новини Варна